Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків - фото
вулиця Карбишева, 1
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт,Сб,Нд12:00 - 19:00Без перерви

Інформація

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків — місце, де зустрічаються люди, ідеї, мистецтво, щоб створювати майбутнє.

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків пропонує новий формат інтелектуального дозвілля. Фундаторами та натхненниками створення першого в Україні світового рівня музею сучасного українського мистецтва стала родина Корсаків.

Загальна площа першої черги музейного комплексу становить близько 5 000 кв. м і містить низку виставкових залів. Площа постійної експозиції займає 3000 кв. м.

У музеї представлено роботи понад 100 видатних митців (більш як 800 арт-об’єктів). Живопис, графіка, скульптура, інсталяція, відеоарт — тут зібрана колекція творів мистецтва найкращих українських авторів ХХ-ХХІ століття.

У планах фундаторів є організація фестивалів перформансу та відеоарту, гостьових лекцій та концертів сучасної музики, театральних вистав та демонстрація арт-фільмів.

У рамках роботи музею влаштовуватимуть майстер-класи для дорослих та дітей із досвідченими митцями-практиками різних сфер: живопису, фото, скульптури, графіки, а в майбутньому почне працювати Академія сучасного мистецтва та дизайну.

Музей сучасного мистецтва співпрацює із школами, коледжами, університетами регіону: екскурсії в період навчання та канікул, проведення уроків в атмосфері музею та мистецьких конкурсів,  а також, в планах, започаткувати школу підвищення кваліфікації вчителів малювання загальноосвітніх, музичних та художніх шкіл, для викладання у якій залучать найкращих художників та мистецтвознавців України.

Музейний комплекс став не тільки одним із туристичних центрів України, а й осередком сімейного дозвілля, улюбленим місцем проведення вихідних, адже тут можна відпочити, розважитися, дістати нову порцію знань та естетичної наснаги. 

Відгуки